Bentley University Readies for Spring

The outdoor gathering spaces are coming together at Bentley University's student center expansion. We salvaged the existing site granite and asked the contractor to cut it lengthwise for its new purpose in the new design.         

  In order to get the building open in the spring, building and site contractors are on the job at the same time.   

In order to get the building open in the spring, building and site contractors are on the job at the same time.  

 Our wall section concept for the reclaimed granite walls.

Our wall section concept for the reclaimed granite walls.

 The four-foot-long precast concrete wall segments are carefully being placed.

The four-foot-long precast concrete wall segments are carefully being placed.

 A preliminary sketch for concrete steps meeting the seatwall.

A preliminary sketch for concrete steps meeting the seatwall.

 Reclaimed granite wall footing work

Reclaimed granite wall footing work

 A mason's puzzle! The landscape contractor field-cut the reclaimed granite to the demanding specifications.

A mason's puzzle! The landscape contractor field-cut the reclaimed granite to the demanding specifications.

 Broad concrete stairs connect the two seatwalls.

Broad concrete stairs connect the two seatwalls.

 This flexible gathering space is surrounded by the precast concrete seatwall.

This flexible gathering space is surrounded by the precast concrete seatwall.